Projektit

IN2FOOD: Resolving a Societal Challenge: Interdisciplinary Approach Towards Fostering Collaborative Innovation in Food Waste Management, 2021-2024

Eurooppalaisten ja indonesialaisten toimijoiden yhteistyönä hankkeessa luodaan ja kehitetään
indonesialaisille kumppaniyliopistoille poikkitieteellisiä ruokahävikin vähentämiseen liittyviä kursseja, tutkimuskeskusta ja maisteriohjelmaa. Wastebusters -tutkimusryhmän tutkijat ovat mukana tuomassa hankkeeseen tieteellistä tietoa ruokahävikistä. Hanke tarjoaa tutkimusryhmälle merkittävää kansainvälisen tason yhteiskunnallista vaikuttavuutta, sillä Indonesia on yksi maailman suurimmista ruokahävikkimaista.

Hankkeen rahoittajana on EU:n Erasmus+ Capacity Building for Higher Education -ohjelma. Hankkeessa on mukana yhteensä kahdeksan yliopistoa: kolme EU:sta ja viisi Indonesiasta. 

Hanke on käynnistynyt 15.1.2021 ja se kestää tammikuuhun 2024 asti.
 
- - - 

LOWINFOOD: Multi-actor design of low-waste food value chains through the demonstration of innovative solutions to reduce food loss and waste, 2020-2025

Tässä tutkimushankkeessa keskiössä ovat ruokahävikin vähentämiseen tähtäävät innovaatiot. Nelivuotinen hanke kuuluu Euroopan Kommission rahoittamaan Horizon2020-tutkimusohjelmaan. Hankkeessa on mukana yhteensä 27 organisaatiota 12 eri Euroopan maasta, ja sitä johtaa apulaisprofessori Clara Cicatiello Tuscian yliopistosta. 

Wastebustersin tutkijat tutkivat LOWINFOOD-hankkeessa leipähävikin vähentämistä leipomoiden ja kaupan yhteistyönä sekä kotitalouksien ruokahävikin vähentämistä mobiiliapplikaation avulla. 

Hanke on käynnistynyt 1.11.2020 ja se kestää helmikuuhun 2025 asti.
 
- - - 

”Waste Matters - Change agents’ engagement in circular economy transformation" / Muutosagentit kiertotalouden murroksessa, 2020-2022

Tässä tutkimushankkeessa tutkimme kiertotalouden muutosagentteja ja heidän osallistamistaan yhteiskunnan ja talouden murrokseseen kohti kestävämpää ja resurssitehokkaampaa tulevaisuutta. Keskitymme erityisesti kuluttajakansalaisiin, kulutusyhteisöihin ja startup-yrityksiin, joilla on halu ja mahdollisuus muuttaa liiketoimintaekosysteemejä kestävämmiksi.

Projekti on käynnissä 1.8.2020 - 31.7.2022 ja sitä rahoittaa Liikesivistysrahasto.

- - -

"Kuluttajakansalaiset aktiivisina ruokahävikin vähentäjinä:

Käytänteet, toimijaverkostot ja diskurssit" (Wastebusters), 2016-2019

Wastebusters-tutkimusprojektissa tuotimme uutta tietoa ja konkreettisia toimintatapoja ruokahävikin vähentämiseksi Suomessa:

Miten kuluttaja voi arjessa vähentää ruokahävikkiä?

Keitä toimijoita ruokahävikin vähentämiseen liittyy?

Millaisia merkityksiä ruokahävikki saa?

Millaisia liiketoimintamahdollisuuksia ruokahävikki avaa?

Projekti oli käynnissä 1.8.2016-31.12.2019 välisenä aikana Tampereen yliopiston Johtamisen ja talouden tiedekunnassa ja sitä rahoittivat Emil Aaltosen säätiö sekä Liikesivistysrahasto.

- - -
Kiinnostuitko projekteistamme?

Ota tutkijoihin yhteyttä:

wastebustersfinland[ät]gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti